Подреждане по:
Показване:
АСПИРИН УЛТРА табл. 500 мг х 20

Аспирин Ултра съдържа ацетилсалицилова киселина, която облекчава болката и понижава температурата. Осигурява бързо облекчаване на болката, което се дължи на бързо разтваряне и бързо усвояване на ацетилсалицилова киселина.

Аспирин Ултра е аналгетично и антиперитично лекарство и спада към групата на противовъзпалителните лекарствени продукти.

Аспирин Ултра е показан за облекчение на симптомите при главоболие, зъбобол, болки в гърлото, менструални болки, болки в мускулите и ставите, болки в гърба, лека артритна болка. При простуда или грип за симптоматично лечение на болка и повишена телесна температура.

Подходящ за:
Възрастни и деца над 16г.


Препоръчителната доза е:
Възрастни: 1-2 таблетки като еднократна доза, която при необходимост може да се повтаря на интервали от 4-8 часа. Вземете таблетката с една чаша вода, за предпочитане веднага след хранене. Максималната дневна доза от 4g не бива да се надвишава.

Аспирин Ултра не трябва да бъде приеман продължително време (повече от 3 дни) или в големи дози без предварителна консултация с лекувашия лекар или стоматолог.

Поради риск от синдрома на Рей (заболяване, което засяга мозъка и черния дроб и протича с животозастрашаващи симптоми, ацетилсалицилова киселина не бива да се дава на деца или юноши с фебрилни състояния


АУЛИН саш. 100 х 9

Аулин е лекарствен продукт, който се отпуска по лекарско предписание. Съдържа активната съставка нимезулид, която принадлежи към групата на нестероидните противовъзпалителни средства. Прилага се за облекчаване на болка от различен произход, болезнен остеоартрит, първична дисменорея и други състояния по преценка на лекуващия лекар.


Обърнете специално внимание при употребата на Аулин
Рискът от нежелани лекарствени реакции може да бъде намален при употреба на Nimesulide за възможно най-кратък период от време. Лечението трябва да се прекрати, ако няма подобрение на състоянието. Прилагането на Аулин изисква особено внимание при пациенти, показали свръхчувствителност към други нестероидни противовъзпалителни лекарствени продукти и ацетилсалицилова киселина. Съществува потенциална възможност за кръстосана чувствителност към аспирина и другите нестероидни противовъзпалителни лекарствени продукти.
Аулин трябва да се прилага внимателно при пациенти с анамнестични данни за пептична язва, и смущения в кръвосъсирването.

Като предпазна мярка Аулин не трябва да се прилага по време на бременност и кърмене, тъй като засега клиничните данни са недостатъчни.
Противопоказан е при бременни след 6 месец, поради възможен риск от удължаване времето на кървене при майката и плода.


Лекарствени продукти, съдържащи Nimesulide трябва да се приемат възможно най- кратък период от време, в зависиимост от клиничната ситуация., като максималната продължителност на лечебния курс с Nimesulide е 15 дни.
За възрастни: Nimesulide саше 100 mg два пъти дневно след хранене.
Пациенти в напреднала възраст: При тях не е необходимо да се намалява дневната доза
Деца (под 12 години4): Лекарствените продукти, съдържащи Nimesulide са противопоказни при тези пациенти.
Младежи (от 12 до 18 години): на базата на кинетичния профил при възрастните и на фармакодинамичните характеристики на Nimesulide, не е необходима промяна на дозировката при тези пациетни.


ДИАЛГИН саш. 1000 мг. Х 20

За симптоматично лечение на болка от различен произход и с различна интензивност, когато други средства са противопоказани: главоболие, мигрена, зъбобол, ставни и мускулни болки; посттравматична и постоперативна болка, болки при бъбречни и жлъчни колики; болка при онкологични заболявания; За понижаване на животозастрашаваща висока телесна температура, когато други средства са неефикасни или противопоказани. За възрастни и деца над 15 години.

ЕНЕТРА табл. 100 мг. х 10

Енетра е нестероидно противовъзпалително средство (НСПВС) с болкоуспокояващи свойства. Използва се за лечение на остра болка и при менструални болки, като средство на втори избор (в случай, че не сте се повлияли от лечение с други нестероидни противовъзпалителни лекарства).

Ако по време на лечение с Енетра получите следните признаци и симптоми, незабавно прекратете лечението и се обърнете към лекуващия си лекар:

кожен обрив или друг тип алергични кожни реакции, особено в началото на лечението - тъй като това може да е начална проява на тежки кожни реакции (като ексфолиативен дерматит, синдром на Стивънс-Джонсън и токсична епидермална некролиза).

загуба на апетит, гадене, повръщане, коремни болки, постоянна умора или потъмняване на урината - признаци на чернодробно увреждане, което може да бъде фатално. Ако получите чернодробно увреждане не трябва да употребявате повторно нимезулид.

треска и/или грипоподобни симптоми (болки по цялото тяло, общо неразположение, тръпки, втрисане, висока температура)

стомашно-чревни симптоми като стомашна болка, кървене или черни изпражненията те могат да бъдат с фатален изход, особено при пациенти в старческа възраст.

По време на лечение с Енетра не трябва да употребявате други обезболяващи лекарства и лекарства от групата на нимезулид (НСПВС, вкл. и селективни СОХ-2 инхибитори

Употребата на Енетра е противопоказана през последните три месеца от бременността.

Енетра не трябва да се прилага през първото и второто тримесечие на бременността, освен в случай на абсолютна необходимост и след лекарска преценка на съотношението полза/риск. Не превишавайте дозата и продължителността на лечение, предписани от Вашия лекар.


Обичайната доза е по 1 таблетка от 100 mg два пъти дневно след хранене.

Използвайте Енетра във възможно най-ниската доза и за възможно най-кратък период и не повече от 15 дни за всеки отделен курс на лечение.


ИБУПРОМ МАКС табл. 400 мг х 12

ИБУПРОМ МАКС е болкоуспокояващо лекарство. Той се използва за лечение на възпалението, което е една от причините за поява на болка. Това лекарство понижава температурата. Този лекарствен продукт е показан при лека до умерена болка от различен произход, включваща главоболие, мигрена, зъбобол, болки в мускулите, кръста, костите и ставите, невралгии. Болезнена менструация. Треска (в хода на грип, обикновена настинка или други инфекциозни заболявания).

Обичайната доза е:

Възрастни и деца над 12 години:

При краткотрайно лечение за спешно овладяване на болката: 1 таблетка перорално на всеки 4 часа (не повече от 3 таблетки дневно).

Това лекарство не трябва да се използва при деца под 12 годишна възраст. Да не се повишава предписаната доза.

Ако смятате, че ефектът на това лекарство е твърде силен или твърде слаб се консултирайте с Вашия лекар.

Това лекарство е предназначено за краткотрайна употреба. В случай, че симптомите остават или се влошават, или се появяват нови симптоми, консултирайте се с Вашия лекар.

Не се разрешава прием на това лекарство повече от 3 дни без лекарска консултация.НИМЕЗИЛ саш. 100мг х 15

Нимезил®, който съдържа нимезулид като активно вещество, е нестероидно противовъзпалително средство (НСПВС) с болкоуспокояващи свойства. Използва се за лечение на остра болка и за лечение на менструални болки. 
Преди предписване на Нимезил®, Вашият лекар ще оцени потенциала на това лекарство по отношение на риска от нежелани реакции за Вас. 


Обичайната доза е едно саше от 100 mg гранули за перорална суспензия, което се приема два пъти дневно след хранене. Изсипете съдържанието на сашето в чаша негазирана вода. Разбъркайте с лъжица, за да получите суспензия с аромат на портокал. Изпийте суспензията веднага след приготвянето й. 
Използвайте Нимезил® възможно най-кратък период от време, но не повече от 15 дни за всеки отделен курс на лечение. 

Показва 1 до 16 от 18 (2 страници)

Аптека Орфей
ул. Оборище 72

виж подробно на картата
тел.
02/4791791
адрес:
гр. София, ул. Оборище 72
e-mail:
orfeiliulin@abv.bg

Работно време:

всеки ден: 08:00-20:00ч.


Аптека Орфей
бул. Скобелев 71

виж подробно на картата
тел.
02/9521056; 029515781
адрес:
гр. София, бул. Скобелев 71
e-mail:
orfei2@abv.bg

Работно време:

всеки ден: 08:00-20:00ч.


Аптека Орфей
болница Надежда

виж подробно на картата
тел.
02/4235517; 0885103017
адрес:
гр. София, ул. Блага вест 3
e-mail:
orfei3@abv.bg

Работно време:

понеделник-петък: 08:00-20:00ч.
събота: 09:00-19:00ч.
неделя: 09:00-16:00ч.

Аптека Орфей
хотел Маринела

виж подробно на картата
тел.
02 444 45 82
адрес:
гр. София, ул. Джеймс Баучер 83
e-mail:
orfei4@abv.bg

Работно време:

понеделник-петък: 10:00-18:00ч.
събота -  неделя: -почивка


Аптеките работят събота и неделя и през всички официални празници.