Последни Блог постове

4 знака, че сте по-умен от средното

Публикуван: 28/04/2017 Прочитания: 719 Коментари: 0


Хората с висока интелигентност са по-склонни да изпитват притеснение, напрегнатост и нервност

Ново проучване разкрива, че хората, които са по-интелигентни са и по-емоционални, но и притеснителни.

Водещият на проучването е проф. Даниел Смит, който казва, че има голяма връзка между нивото на интелигентност, креативността и емоциите. В изследването са участвали 1 881 човека във възраст между 8 и 23 години. Професор Смит е искал да провери чрез тест за интелигентност нивото на всеки участник, но като следи и емоциите им при различни ситуации.

Резултати от проучването сочат, че децата на 8 години, чийто резултати от теста за интелигентност са най-добри, имат вероятност в по-късна възраст да бъдат по-емоционални от нормалното.

Ето и какви са останалите изводи от проучването:

1. Притеснение

Хората с висока интелигентност са по-склонни да изпитват притеснение, напрегнатост и нервност отколкото средно-интелигентните хора.

Нервното напрежение може да е еволюирало заедно с интелектуалното напрежение и може би е дало на ранните хора еволюционно предимство в далечното ни минало.

2. Нови идеи

Статистиката показва, че по-интелигентните хора е по-вероятно да раждат нови идеи.

Исторически, това може да е означавало отхвърляне на суеверията и намиране на нови

3. Самотници

Колкото повече социализират интелигентните хора с приятели и познати толкова по-малко задоволени са от живота, което е в опозиция на теорията, че социализирането прави хората по-щастливи.

4. Доверчивост

Интелигентните хора е по-вероятно да вярват на другите, защото са по-добри в оценката на личността на другите.

Учените откриват, че хората, които повече вярват на другите са също по-щастливи и физически по-здрави. начини за организиране на обществото.

Коментари

Напиши коментар