Последни Блог постове

ЗАЩИТА НА КОЖАТА ОТ СТУДА

Публикуван: 04/01/2016 Прочитания: 685 Коментари: 0

През студените зимни месеци са необходими специални грижи с козметични продукти, както и процедури, засилващи естествената защита, здравия вид на кожата и нейната еластичност. Ясна индикация за увреждане на хидролипидния слой на кожата са напуканите устни, зачервените ръце и сухата кожа на лицето. Сухият въздух, стресът, подценяването на слънцезащитата през зимните месеци, както и студеният, остър вятър водят до намаление на влагата на кожата и налагат системната и комплексна грижа за кожата ни през зимата. 

ХИДРАТАЦИЯ: Грижите за цялото тяло с хидратантни кремове способстват за укрепването на тонуса и регенерирането на кожата ни през зимата. Особено внимание изискват незащитените от дрехи зони, на които трябва да се осигури допълнително влага, а именно: лицето, шията, ръцете и деколтето. Зоната около очите също изисква специално внимание, тъй като тя е склонна към образуването на фини бръчки и е изключително чувствителна към неблагоприятните атмосферни влияния. Желателно е в зимните месеци да не се използва гел за третиране на околоочния контур, а крем, тъй като той е с по-високо съдържание на мазнини. Препоръчително е също така да се избягва употребата на силни пилинги, тоници с алкохол и средства, които премахват естествените кожни мазнини, тъй като употребата им в студа води до увреждане на хидролипидния слой на кожата.

ВИТАМИНИ: Витаминните кремове и билковите маски, които подхранват и укрепват епидермиса не са достатъчно пълноценна грижа за кожата ни през зимата. Изключително важно е да се грижим за кожата си „отвътре“ чрез приема на витамини, които можем да си набавяме от храни, богати на витамини А, С и Е. Именно тези витамини осигуряват здравето и добрия външен вид на нашата кожа.

МАСЛА: Бадемовото масло е наричано още „кожно масло“ заради неговото благотворно въздействие върху кожата и поради факта, че неговият мастен състав е възможно най-близък до човешкия. То не само предпазва и подхранва кожата, но и я успокоява, оказвайки силно въздействие върху суха, чувствителна, застаряваща и изпръхнала кожа. Може да се използва както за почистване на грим, така и за нощно третиране на кожата. Нужно е само да го нанесете с леко втриване върху леко влажна кожа. За преодоляване на „зимните“ условия може да подсилите крема си за лице като добавите към него няколко капки бадемово масло или зехтин.

ГРИМ: Изключително важно е да съобразяваме грима си с климатичните условия, типа и чувствителността на кожата ни. Използвайте балсам за устни, който да попречи на напукването им от студа, маски с висока толерантност към влага, както и пудри, и хидратантни червила, богати на подхранващи вещества. 

ПРЕСТОЙ НА СНЕГА: Грижата за кожата срещу УВ лъчи е необходима и през зимните месеци, особено при престой в планините или на по-високо надморско равнище. Необходимо е да използваме подхранващи и хидратиращи кремове за дълбочинно третиране след престой в снега, които да ни помагат за възстановяването на кожата при студ, както и ежедневно да употребяваме кремове за защита от неблагоприятното въздействие на УВ лъчите.

Подобни

Коментари

Напиши коментар